Om Dokument

Dette er en privatrettslig avtale mellom foreldre om foreldreansvar og samværsrett til felles barn etter separasjon/skilsmisse eller etter avvikling av samboerforhold. Avtalen kan brukes både ved førstegangsavtale og ved endringer av avtale om foreldreansvar/samværsrett.

Det vises til barnelovens (Lov av 8. april 1981 nr. 7 om barn og foreldre) bestemmelser:
Kapittel 5. Foreldreansvaret og kvar barnet skal bu fast
Kapittel 6. Samværsrett m.m.

Du kan lese mer om barnefordeling og foreldreansvar på Jusstorget.no og på Barne- og Likestillingsdepartementets nettsider.

Samboende foreldre har automatisk delt foreldreansvar for barn født etter 1. januar 2006. Dette under forutsetning av at samboerparet har felles adresse ved barnets fødsel, og at felles adresse er registrert i folkeregisteret, jfr § 35.

Regjeringen.no har utgitt informasjon ved foreldretvister og bosted og samvær, se «Barn og samlivsbrudd«.

Dersom du etter å ha fylt ut dokumentmalen har behov for å endre standardteksten, kan du gjøre dette ved å oppheve dokumentbeskyttelsen. Klikk her for å se hvordan dette gjøres.

RELATERTE MALER:
Agreement regarding parental responsibility
Avtale om foreldreansvar og samværsrett baby
Avtale om foreldreansvar – samboererklæring
Stevning forelderansvar/samvær barn

Denne malen er inkludert i et abonnement fra AdvokatOnline sammen med over andre 400 aktuelle og kvalitetssikret maler. Dersom du en gang i blant har behov for juridiske maler, kan et abonnement være en god investering for deg. Klikk her for nærmere informasjon og finn det rette abonnementet for deg. Vi gir deg som LawFil bruker 20% rabatt på våre abonnementer det første året.

Legg til i favoritter
Includes 0% tax
Kategori , ,
Type dokument
Forhåndsvisning
Dato opprettet 27/11/2019
Antall sider 1
Filtype Word, doc