Om Dokument

Dersom en skyldner ikke gjør opp for seg ved forfall, er det vanlig at det først sendes en betalingspåminnelse (purrebrev). Hvis det ikke blir betalt innen den frist (minimum 14 dager) som ble angitt i betalingspåminnelsen, kan det sendes inkassovarsel. Inkassovarsel kan også sendes umiddelbart etter forfall, jfr inkassoloven § 9.

I inkassovarselet skal skyldneren gis en frist på 14 dager å gjøre opp for seg før saken kan sendes til rettslig inkasso. I praksis gis det i tillegg noen løpedager da bankgirosystemet tar noe tid for å få registrert innbetalingen. Det er derfor vanlig å drøye iverksettelse av inkasso til ca. 3 uker etter at inkassovarselet ble sendt.

Nyttige linker: Inkassoloven og  Inkassoforskriften. Justisdepartementet har vedtatt at inkassosatsen  fra 01.01.2017 er kr 700 (2016 kr 670).

Dersom du etter å ha fylt ut dokumentmalen har behov for å endre standardteksten, kan du gjøre dette ved å oppheve dokumentbeskyttelsen.     Klikk her for å se hvordan dette gjøres.

 

Denne malen er inkludert i et abonnement fra AdvokatOnline sammen med over andre 400 aktuelle og kvalitetssikret maler. Dersom du en gang i blant har behov for juridiske maler, kan et abonnement være en god investering for deg. Klikk her for nærmere informasjon og finn det rette abonnementet for deg. Vi gir deg som LawFil bruker 20% rabatt på våre abonnementer det første året.

Legg til i favoritter
Includes 0% tax
Kategori , ,
Type dokument
Forhåndsvisning
Dato opprettet 17/12/2019
Antall sider 1
Filtype doc