Om Dokument

Dette er en veiledning i den rettslige prosessen med å inndrive egne fordringer, typisk en faktura som ikke betales ved forfall.

Det er en trinn-for-trinn veiledning med linker til nettsteder med nyttig tilleggsinformasjon.

Det linkes også til aktuelle dokumentmaler på www.advokatonline.no som fritt kan lastes ned av abonnementer på AdvokatOnline. Her vil det også være spesifisert tilleggsinformasjon til de enkelte dokumentmalene.

Prøv å ha en konstruktiv dialog med debitor under hele prosessen. Det kan være mange årsaker til at debitor ikke betaler. Det kan hende at debitor ikke vil betale på grunn av feil, mangler eller forsinkelse: Da kan det være det beste å komme fram til en minnelig løsning, eksempel prisavslag for å få løst saken. Dersom debitor ikke evner å betale (mangler penger) kan man inngå en avtale med et gjeldsbrev. På denne måte kan dette avhjelpe debitor med en betaling over tid og kreditor med gjeldsbrevet står sterkere med å inndrive kravet dersom debitor ikke senere betaler.

Men det er sikkert mange spørsmål som dukker opp underveis i hele prosessen. Abonnementer av AdvokatOnline kan ringe 22 83 00 90 og fritt konsultere med deres advokater.

 

Denne malen er inkludert i et abonnement fra AdvokatOnline sammen med over andre 400 aktuelle og kvalitetssikret maler. Dersom du en gang i blant har behov for juridiske maler, kan et abonnement være en god investering for deg. Klikk her for nærmere informasjon og finn det rette abonnementet for deg. Vi gir deg som LawFil bruker 20% rabatt på våre abonnementer det første året.

Legg til i favoritter
Kategori , , ,
Type dokument
Forhåndsvisning
Dato opprettet 17/12/2019
Antall sider 2
Filtype doc