Om Dokument

Etter ekteskapslovens § 7 bokstav j, skal hver av brudefolkene stille en forlover som skal erklære på ære og samvittighet at han eller hun kjenner parten, og opplyse om parten tidligere har inngått ekteskap eller registrert partnerskap og om brudefolkene er beslektet slik som nevnt samme lovs § 3. 
I flg. ekteskapslovens § 3, kan ekteskap ikke inngås mellom slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller mellom søsken.

Forloverne må være myndige. I særlige tilfeller kan Fylkesmannen gi samtykke til at ekteskap blir inngått uten forlovere, eller at det bare er én forlover for begge partene.

Erklæringen skal legges frem for den som skal vie paret (vigsler). Vigsler må ha den nødvendige vigselsmyndighet. Dette har Den Norske Kirke, Notarius Publicus, Norske utenriksstasjoner, og ulike trossamfunn.

Denne malen er inkludert i et abonnement fra AdvokatOnline sammen med over andre 400 aktuelle og kvalitetssikret maler. Dersom du en gang i blant har behov for juridiske maler, kan et abonnement være en god investering for deg. Klikk her for nærmere informasjon og finn det rette abonnementet for deg. Vi gir deg som LawFil bruker 20% rabatt på våre abonnementer.

Legg til i favoritter
Includes 0% tax
Kategori , ,
Type dokument
Forhåndsvisning
Dato opprettet 20/08/2019
Antall sider 1
Filtype Word