Om Dokument

Etter arvelovens § 6 har gjenlevende ektefelle har rett til fjerdeparten av arven når det er livsarvinger (arvinger i rett nedstigende linje) etter arvelateren. Minstearven skal likevel tilsvare 4 ganger grunnbeløpet i folketrygden (G) ved dødsfallet. Er de nærmeste slektsarvingane til arvelateren foreldrene eller avkom etter desse, har ektemaken rett til halvparten av arven, likevel minst 6 ganger grunnbeløpet i folketrygda ved dødsfallet. Dette gjelder uavhengig av om arvelateren har opprettet testament eller ikke.

Dersom gjenlevende ektefelle har rett til hele arven, fordi minstearven ikke tilsvarer mer enn hhv. 4 G (pr. 1.5.2016 kr. 370.304) og 6 G (pr.1.5.2016 kr. 555.456), skal denne erklæringen sendes til den lokale tingrett, i Oslo byfogden.

G justeres den 1. mai hvert år av Stortinget.

Blanketten er utarbeidet av Justisdepartementet og har kode GA-8050

Denne malen er inkludert i et abonnement fra AdvokatOnline sammen med over andre 400 aktuelle og kvalitetssikret maler. Dersom du en gang i blant har behov for juridiske maler, kan et abonnement være en god investering for deg. Klikk her for nærmere informasjon og finn det rette abonnementet for deg. Vi gir deg som LawFil bruker 20% rabatt på våre abonnementer.

Legg til i favoritter
Kategori , ,
Type dokument
Forhåndsvisning
Dato opprettet 20/08/2019
Antall sider 2
Filtype Word