Om Dokument

Denne avtale er en engelsk oversettelse av Avtale om foreldreansvar og samværsrett etter samlivsbrudd. 

Det er en privatrettslig avtale mellom foreldre om foreldreansvar og samværsrett til felles barn etter separasjon/skilsmisse eller etter avvikling av samboerforhold. Avtalen kan brukes både ved førstegangsavtale og ved endringer av avtale om foreldreansvar/samværsrett.

Det vises til barnelovens (Lov av 8. april 1981 nr. 7 om barn og foreldre) bestemmelser:
Kapittel 5. Foreldreansvaret og kvar barnet skal bu fast
Kapittel 6. Samværsrett m.m.

Du kan lese mer om barnefordeling og foreldreansvar på Jusstorget.no og på Barne- og Likestillingsdepartementets nettsider.

Samboende foreldre har automatisk delt foreldreansvar for barn født etter 1. januar 2006. Dette under forutsetning av at samboerparet har felles adresse ved barnets fødsel, og at felles adresse er registrert i folkeregisteret, jfr § 35.

Barne- og Likestillingsdepartementet har utgitt brosjyrene «Foreldreansvar og samværsrett» og «Barn og samlivsbrudd«. Brosjyrene er i PDF format og dersom du ikke har installert Adobe Reader kan du få dette lastet ned gratis ved å klikke her.

Dersom du etter å ha fylt ut dokumentmalen har behov for å endre standardteksten, kan du gjøre dette ved å oppheve dokumentbeskyttelsen.     Klikk her for å se hvordan dette gjøres.

Denne malen er inkludert i et abonnement fra AdvokatOnline sammen med over andre 400 aktuelle og kvalitetssikret maler. Dersom du en gang i blant har behov for juridiske maler, kan et abonnement være en god investering for deg. Klikk her for nærmere informasjon og finn det rette abonnementet for deg. Vi gir deg som LawFil bruker 20% rabatt på våre abonnementer.

Legg til i favoritter
Kategori ,
Type dokument
Forhåndsvisning
Dato opprettet 19/08/2019
Antall sider 1
Filtype Word